Loader
Нашиот Тим
806
page-template-default,page,page-id-806,bridge-core-2.9.0,translatepress-mk_MK,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.4.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-27.4,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-6
 

Нашиот Тим

Sven Axel Krentorz
President/CEO/Founder

Gerd Breuch
Генерален Директор

Ние сме страсни за екстракорпорални терапии, особено за ренална заместителна терапија.
Користејќи ја нашата експертиза во иновации, квалитет, ефикасност и
оптимизација на трошоците, D.med развива најсовремена технологија за
пациенти на дијализа.

Доктори

Спец. Д-р.Елена Бабаљ Бансколиева
Спец. Д-р.Елена Бабаљ Бансколиева

Специјалист по интерна медицина, Субспецијалист по нефрологија

Во склоп на работните обврски како медицински директор покрај големата одговорност како раководител на болницата, секојдневно врши интернистички прегледи, заедно со еходијагностички прегледи на абдомен, урогенитален тракт и вратна регија.

Врши најразлични интервенции вклучително  апликација и промена на уринарен катетер, хируршки интервенции од типот на фиксација на венски катетри, како и вадење на истите.

Учествувала во 11 клинички студии, како и во спроведување на клинички испитувања во Босна и Херцеговина.

Автор е и коавтор на над 15 статии во научни списанија и се има стекнато со многубројни сертификати и признанија.

ВНС Субспец. Д-р. Сашо Гелев
ВНС Субспец. Д-р. Сашо Гелев

ВНС- виш научен соработник, специјалист по интерна медицина, субспецијалист нефролог

Дома и во странство, самостојно и во соработка со други автори има 220 публикации од неговата специјалност и 17 трудови во меѓународни медицински списанија со висок импакт фактор, како и учество на многубројни национални и интернационални конгреси.

Еден е од главните нефролози кои секојдневно се грижат за редовно изведување на хемодијализите со врвен квалитет како и изведување на хируршки интервенции од типот на фиксација на феморални и југуларни венски катетри и супервизија над истите.

Покрај секојдневните обврски околу пациентите на хемодијализа, врши нефролошки консултации и прегледи на пациенти.

Д-р. Катерина Спасеска Ѓуровска
Д-р. Катерина Спасеска Ѓуровска

Доктор по општа медицина, менаџер за квалитет

Има учествувано на бројни меѓународни конгреси, автор и коавтор е на 10 научни трудови од областа на нефрологија и хемодијализа и вклучена е во работа на 6 клинички студии, како и во спроведување на клинички испитувања во Босна и Херцеговина.

Исто така истовремено се грижи за спроведување на најновите препораки од светски рамки во областа на нефрологијата и хемодијализата, се со цел унапредување на психофизичкото здравје на пациентите, како и подобрување на нивниот квалитет на живот.

Одговорна е и раководи со воведувањето и спроведувањето на протоколите и стандардите за работа и системот за квалитет
Одговорна е и за контролирање и воведување на стандардите во однос на превенција од интрахоспиталните инфекции.

Врши прегледи, ординирање на терапија, домашни посети, интервенции од типот на апликација и промена на уринарен катетер, хируршки интервенции  од типот на фиксација на венски катетри, како и вадење на истите.

Спец. Д-р. Јулија Даниловска Саздова
Спец. Д-р. Јулија Даниловска Саздова

Специјалист по интерна медицина

Врши интернистички прегледи на пациенти, со ЕХО на абдомен и урогенитален тракт, како и вратна регија.

Врши домашни посети, интервенции од типот на апликација и промена на уринарен катетер, хируршки интервенции од типот на фиксација на венски катетри, како и вадење на истите.

Посета на разни семинари, работилници и конгреси во склоп на континуирана медицинска едукација, вклучувајќи и професионална студентска размена во Познан, Р.Полска.

Д-р. Марко Илиевски
Д-р. Марко Илиевски

Доктор по општа медицина, доктор на дијализа

Врши домашни посети, интервенции од типот на апликација и промена на уринарен катетер, хируршки интервенции од типот на фиксација на југуларни и феморални венски катетри, како и вадење на истите.

Зема удел во мноштво конгреси и активно се вклучува во презентирање на околу 6 постери и презентации во склоп на истите, автор и коавтор е на 10 научни трудови од областа на нефрологија и хемодијализа.

Спец. Д-р Пецко Десоски
Спец. Д-р Пецко Десоски

Специјалист по Медицинска биохемија

Член на европската федерација за лабораториска медицина, дел од EUSPLM (регистар на признати специјалисти во Европа), член на македонското здружение за медицинска биохемија и МЛД. Учесник, предавач и презентер на меѓународни и домашни стручни конференции и конгреси од област на лабораториска медицина. Автор и коавтор на бројни публикувани студии.

Медицински Сестри

Имран Емин
Имран Емин
Главна медицинска сестра
Сања Димитриевска
Сања Димитриевска
Невена Младеновска
Невена Младеновска
Менка Комненова
Менка Комненова
Анита Спасовска
Анита Спасовска
Лидија Кузмановска
Лидија Кузмановска
Соња Серафимовска
Соња Серафимовска
Сашо Томашевски
Сашо Томашевски
Јулијана Николоска
Јулијана Николоска
Владимир Трпчевски
Владимир Трпчевски
Наташа Давидовска
Наташа Давидовска
Биљана Лазареска
Биљана Лазареска
Александра Трајковска
Александра Трајковска
Анета Рајчиќ
Анета Рајчиќ
Шќипе Елези
Шќипе Елези
Марина Милошевска
Марина Милошевска
Марија Крстевска
Марија Крстевска
Бранкица Кметовска
Бранкица Кметовска
Биљана Зец
Биљана Зец

Лабораторија

Спец. Д-р Пецко Десоски
Спец. Д-р Пецко Десоски
Виктор Колариќ
Виктор Колариќ
Зорка Матеничарска Јовановска
Зорка Матеничарска Јовановска

Инженери

Елена Томашевска
Елена Томашевска

Администрација

Фросина Филипова
Фросина Филипова
Правник и соработник за човечки ресурси
Драгана Кимовска Јовановска
Драгана Кимовска Јовановска
Фармацевтски техничар
Ана Узуновска
Ана Узуновска
Aдминистратор
Љубица Јанкуловска
Љубица Јанкуловска
Aдминистратор

Хигиена

Светлана Ѓорѓиевска
Светлана Ѓорѓиевска
Цвета Јаневска
Цвета Јаневска
Живка Зафировска
Живка Зафировска
Сузана Ѓорѓевска
Сузана Ѓорѓевска
Даниела Филипова
Даниела Филипова
Тана Јованова
Тана Јованова
Пепи Анастасовска
Пепи Анастасовска