Loader
Биохемиска Лабораторија
481
page-template-default,page,page-id-481,page-child,parent-pageid-10,bridge-core-2.9.0,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-27.4,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-6
 

Биохемиска Лабораторија

Дијагностичка Лабораторија

Диамед дијагностичката лабораторија има склучено договор со Фондот за здравствено осигурување на РСМ за изработка на лабораториски анализи со лабораториски упат Лу-1 образец, издаден од матичен лекар од примарна здравствена заштита.

Со својот искусен високо професионален тим кој е целосно посветен на одржување на квалитетот на работа на највисоко ниво, нашата лабораторија овозможува:

  • сеопфатна дијагностика во полето на нефрологија и дијализа како и на гранки сродни со интерна медицина
  • брза изработотка на анализи со можност за директно превземање од веб-страна, или испраќање на истите по e-mail
  • земање на примероци во вашиот дом или установа

Одделот за лабораториска дијагностика спроведува широка палета на хематолошки, биохемиски и имунолошки тестови, како и високо специфицирани иследувања за проценка на бубрежната функција.  Организациската поставеност ги следи ISO стандардите за квалитет на лабoраториска дејност (ISO 15 189), со автоматизиран и информатички интегриран систем за работа, со  што овозможува брза дијагностика и достава на резултатите. Лабораторијата е вклучена во програмите за контрола на квалитет кои се спроведуваат во ЕУ и е под редовен надворешен мониторинг за точноста и прецизноста на тестовите.