Loader
Дијагностички Центар
479
page-template-default,page,page-id-479,page-child,parent-pageid-10,bridge-core-2.9.0,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-27.4,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-6
 

Дијагностички Центар

Дијагностички центар во ПЗУ Специјална болница по нефрологија со дијализа Ви овозможува брзо и ефикасно разграничување на слабинска болка, дијагноза и обезболување. Пациентите во секое време може да добијат консултација за бубрежни каменчиња, дијагностика и третман на бубрежна болка.

 

Во дијагностичкиот центар на ПЗУ Диамед можете да ги добиете следниве услуги:

 • Микроскопска анализа на уринарен седимент со нефролошко толкување и советување
 • Ехо преглед на уринарен систем, надбубрежни жлезди и простата
 • Ехо преглед на стомачни органи
 • Поставување и промена на уринарен катетар
 • Нефролошко следење и терапија кај посебна група пациенти (пациенти со дијабетична нефропатија), хронична бубрежна слабост
 • Третман на артериска хипертензија
 • Лекување инфекции на уринарните патишта
 • Гломерулонефрити и други имунонефропатии
 • Анемија од бубрежно потекло
 • Дијабетична нефропатија
 • Хронична бубрежна болест