Loader
За Нас
18
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18,bridge-core-2.9.0,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-27.4,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-6
 

За Нас

ДИАМЕД – СПЕЦИЈАЛНА БОЛНИЦА

ПЗУ Специјална болница по нефрологија со дијализа Диамед е дел од групацијата D.Med Healthcare Group со седиште во Дизелдорф, Германија.


D.Med Healthcare Group е глобален провајдер на медицински услуги и производи со посебен фокус на дијализа и дијабетес. Групацијата брои над 1500 вработени, има подружници во 35 земји ширум светот и над 5000 пациенти кои се третираат во центрите за дијализа.


Специјална болница Диамед како дел од истата групација, овозможува врвни и квалитетни услуги од областа на дијализата за пациенти кои имаат бубрежни заболувања, бубрежна слабост и пациенти кои се на хроничен програм на хемодијализа и хемодијафилтрација.
ПЗУ Специјална болница Диамед располага и со современа биохемиска лабораторија која нуди лабораториски услуги, како за матичните пациенти на дијализа така и за надворешни пациетни.
Во 2016 година болницата успешно го имплементираше системот за управување со квалитет и се здоби со Сертификат за квалитет согласно стандардот ISO 9001.

Сертификати